Bikepacking Israel

אחרים חיים בשביל לאכול
אנחנו רוכבים בשביל לאכול
אין מה לעשות אך אוכל ומים אלו המנוע שלנו, מה שיעזור לנו לסיים יום עם חיוך ולהתחיל יום חדש עם אנרגיות
אנחנו לא יועצי תזונה אך בכל זאת אספנו את כל מה שאנחנו יודעים, מנסיון בלבד

-
ברכיבת בייקפקינג צריך לאכול מזון שמתפרק לאט, בשונה מרכיבה תחרותית מאחר והקצב שונה והדופק קבוע ולא גבוה
-
מומלץ להכניס משהו לפה בכל 40 דקות עד שעה ולעצור לאכול כל 3 שעות
-
כשיוצאים לרכיבה רגילה ומפספסים עם האוכל, חוזרים מותשים וממשיכים כרגיל אך בבייקפקינג אסור ליפול במקומות האלה
-
חשוב לבחון את נקודות ה"תידלוק" לפני היציאה לאתגר ולהשאיר תמיד אקסטרה בתיק, ליתר ביטחון
-
לא להסתמך על נקודות מים שאין וודאות כפעילות
-
תהנו מאוכל טעים. גם ככה קשה אז שלפחות האוכל יהיה פיצוי
-
לא לסחוב יותר מידי. שני סנדוויצ'ים שלא יעלמו בבטן שווים חצי קילו. נסו למצוא את האיזון בכמויות
אז מה הן אפשרויות התזונה שיש מסביבנו:

אוכל חם
למה כן? זול, מרגיש בייקפקינג אמיתי, זמין בכל עת ולא צריך להצטייד בכל יום
למה לא? משקל כלי הבישול, אוכל יבש, מים ושאר הציוד הנלווה וכשרעבים, זמן ההכנה ועייפות הם פקטור. רוצים לאכול ולישון

תחנות דלק
למה כן? נמצא כמעט בכל מקום, פתוח כל הלילה ומכיל מגוון רחב של אופציות סבירות החל מסנדוויצ׳ים ועד לירקות, פירות וקפה
למה לא? יקר, לא סתם סנדוויץ מחזיק חודשים על מדף, מצריך תכנון מקדים

מסעדות / בתי קפה
למה כן? כי אין כמו להגיע למסעדה טובה אחרי יום רכיבה מתיש או באמצע הרכיבה ופשוט ולהתפרע על אוכל טעים
למה לא? יקר מאוד! זמינות נמוכה, צריך לתכנן עצירות מראש ולדאוג למקום איחסון לאופניים וגם דוגי בג עמיד לטילטולים

אוכל קר
למה כן? מוציאים מהתיק ואוכלים, ניתן לרכוש מזון בדרך ולאכול למהלך הרכיבה
למה לא? מתקלקל מהר יותר, צריך לחשוב קדימה ולאגור מזון בהתאם, איחסון בעייתי בתיקים
אוכל חם
רוצים להתפרע?
נסו פתיתים עם ממרח בוטנים, חתיכות נקניק או גבינה ביחד עם אבקת מרק ואחרי שתי צלחות כאלו נרדמים כמו תינוקות עד הבוקר
אוכל מומלץ
אורז הינו פתרון נוח ואם שופכים פנימה קופסת שימורים של גז ר ואפונה, מקבלים מנה מזינה וטעימה אך גם דייסת שיבולת שועל תתפוס יופי עם קצת תוספות כמו אגוזים, שקדים וחמוציות
שיטת חימום: מדורה
יש מספר דרכים לשימוש במדורה. או באמצעות מתקן מתכת שקונים בכל חנות טיולים, למטה יש מקום לענפים ולמעלה מקום לסיר. האפשרות השניה היא מדורה אמיתית.
שתי האפשרויות דורשות עצים לא רטובים, מיקום מתאים להדלקת מדורה וזמן ההמתנה עד לחימום, ארוך יותר
שיטת חימום: גזייה / בנזיניה
השיטה המקובלת. בלון גז, ראש מתנתק, לרוב בגודל מינימליסטי, גפרורים או מצת ואתם מסודרים למכת חום אדירה עם מינימום תפעול. רק צריך לוודא שלוקחים בלון גז נוסף, תלוי במספר הימים וכמו כן מגן רוח, בהתאם למזג האוויר
אוכל מיובש
כיום, ניתן למצוא חנויות רבות המציעות אוכל מיובש איכותי ובעל ערך תזונתי רב שאליו מוסיפים מים חמים ומקבלים מנה עשירה וטעימה. תחשבו על מנה חמה אבל בכמה רמות, זהו יכול להוות פיתרון מצויין
אריזה
נסו לסדר בתיק את הארוחות והמרכיבים לפי סדר ההכנה ובקופסאות או שקיות עם כיתוב ברור. כך אופן ההכנה יקוצר וגם לא ייווצר בלאגן בתיק. שקיות מלח ופלפל יהודקו ביחד עם קליפס, סוכר ביחד עם קפה וכו׳. קחו איתכם אקסטרה שקיות וקליפסים
תבלינים
לא לשכוח לארוז בשקיות קטנות תבלינים שונים שיהפכו ארוחה מחסרת טעם לחלומית, מלח, פלפל, סוכר זה מאסט אך למה לא גם פפריקה?
בכל חנות תבלינים ניתן גם למצוא תערובות מוכנות לאורז.
לא צריך יותר מידי, 50 גרם יספיקו וניתן לרכוש עוד בכל עיר או ישוב
אוכל קר
איחסון
החיסרון וגם היתרון הוא שלרוב, האוכל הקר מגיע ארוז באופן שמאוד קשה לפתיחה, למשל נקניק פסטרמה, אך מאוד קשה לסגירה, לאחר הפתיחה. מומלץ לרכוש את האוכל במנות מדודות ולא קופסת 400גרם. כך האוכל יישמר לזמן ארוך יותר
קבנוס
ועוד טיפ מרדליך: קבנוס. אין סיכוי שתיגעו בו בבית אך בבייקפקינג הוא הופך לאוצר! הוא עמוס מלחים, אפשר לשלב אותו עם ארוחת צהריים או ערב ואפילו לצחצח איתו שיניים ולחסוך במברשת
קופסת שימורים
קשה להאמין אך קופסת שימושים לא מכילה חומר משמר, הערך התזונתי גבוה וברוב קופסאות השימורים עושים שימוש בכל התכולה. למשל: שעועית ברוטב עגבניות
טיפ מחנוך רדליך: מלפפון חמוץ (או מלוח): פתרון מושלם לדחיפת מלח לגוף, נוזלים ומזון (כן, לשתות את המיץ)
אז מה זה אוכל קר?
זה יכול להיות אוכל שישב במקרר של סופר או בבית כמו נקניק, גבינה, סנדוויץ טוב שהכנתם בבית, אגוזים ובעצם כל אוכל שניתן לאכול ולא זקוק לחימום.
גם משקאות חלבון עמוסי קלוריות נחשבים לאוכל קר
תוקף וטריות
מרגע שהמזון עוזב את המקרר הוא מתחיל להתקלקל ועל כן חשוב לבחון את מזג האוויר באותו יום, מה לוקחים ליום הראשון ומה לשני ולנסות למצוא את האוכל שיחזיק מעמד יותר זמן. קופסת שימורים של טונה ביחד עם לחמניה ומלפפון זה מושלם. נקניק וקופסת חומוס פחות
אוכל קר זה חגיגה
תדמיינו עגבניות שרי טריות, נקניק איכותי, אולי גבינה איכותית, הכל מקופל בדף פרגמנט בוהק ולצידן לחמניה או באגט טריים, אולי איזו מוצרלה מתפצחת וכמה זיתים מלוחים. ממש ארוחה איטלקית בחיק הטבע.
בקיצור, אוכל קר זה לא רק טונה
פירות וירקות
למזלנו, אנחנו נמצאים במדינה ובה המון מושבים חקלאיים וכמעט בכל מושב ניתן למצוא משק שמוכר פירות וירקות.
אמנם הפתרון הזה לא יכול להיות מתוכנן מראש אך מומלץ לשים לב לשלטים ולהיכנס ולו רק בכדי לאכול איזה תפוז עסיסי שרק נקטף ולהמשיך במסע
נוזלים
הכל נספר
לוקחים איתכם חצי ליטר מיץ שקיבלתם מתחנת הדלק כשקניתם סנדוויץ? הוספתם עוד 2 בקבוקי 350מל של משקה חלבון, לבוקר? שתיתם קפה הפוך בבית קפה נייד? הכל נחשב כנוזלים, אז מותר להחשיב הכל כשמסתכלים על כמות הנוזלים הכוללת שעליכם
היי, הינה ברז מים
ראיתם ברז מים? תמלאו את השלוקר, גם אם שתיתם רק חצי מהכמות. אי אפשר לדעת מה האם הברז הבא תקין וגם יאפשר לכם להתקדם בלי עצירות, אם תרצו בכך
כמה מים נשארו לי
המלצה מצויינת היא לחלק את כמות המים ל2, חצי בתיק הגב וחצי נוסף באחד מתיקי האופניים ולשתות כמה שיותר בידיעה שגם אם מסתיים השלוקר, יש עוד שלוקר זמין.
גם אם לוקחים 2 ליטר, לחלק לשניים
לא רק מים
אתם לא תאמינו אבל המיץ הזה במקרר בתחנת הדלק, הליטר וחצי השקוף בטעם ענבים או תפוזים הוא פיתרון מושלם לדחיפת נוזל בזמן מנוחה. מקבלים הרבה מאוד נוזל וכמות 500 קלוריות שנספגות הרבה יותר מהר מסנדוויץ ומאפשרות התאוששות מהירה
-
-